Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Aicinam pieteikties būvju īpašniekus vai tiesiskos valdītājus

IMG 5584Sakarā ar Rēzeknes novada pašvaldības būvvaldes 2017.gada 2.marta lēmumu par vidi degradējošiem un cilvēkus apdraudošiem objektiem, Lūznavas pagasta pārvalde lūdz pieteikties līdz 2017.gada 1.jūlijam būvju īpašniekus vai tiesiskos valdītājus, kuras atrodas uz zemes vienībām ar kadastra apzīmējumiem 7868 002 0525, 7868 002 0429 un 7868 002 0361 (blakus bijušajām Lūznavas tehnikuma mācību darbnīcām). Ja noteiktajā termiņā netiks noskaidroti būvju īpašnieki, būves tiks uzskatītas par bezmantinieku mantu, kura piekrīt valstij.

Lūznavas pagasta iedzīvotājus pieņems policijas inspektors

vp logoValsts policija informē, ka turpmāk Lūznavas/Maltas pagasta iecirkņa inspektors Jānis Graudumnieks Lūznavas pagasta iedzīvotājus pieņem katra mēneša pēdējā trešdienā Lūznavas pagasta pārvaldes telpās no plkst.11.15 līdz plkst.12.00. Kontakttālrunis 64603569.

Sociālais dienests informē

Sociālais dienests informē, ka no 09.02.2017. stājās spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā: 5 pantā papildināts, ka ģimenes valsts pabalsts neuzskatīts par ienākumiem. Tas nozīmē, ka sociālais darbinieks, izvērtējot ģimenes materiālo stāvokli, kura pieprasa trūcīgās ģimenes statusu un pašvaldības sociālus palīdzības pabalstus, neņems vērā ģimenes pabalstus (par pirmo bērnu ģimenē 11,38 euro; par otro bērnu 22,76 euro par trešo bērnu 34,14 euro; par ceturto un nākamajiem bērniem 50,07 euro).
37 pantā 3.1 daļā papildināts: "Ja trūcīgas ģimenes (personas) materiālais stāvoklis uzlabojies un tās ienākumi palielinājušies uz darba attiecību pamata vai no saimnieciskās darbības, izņemot autoratlīdzību, ienākumus no nekustamā īpašuma un ienākumus no metāllūžņu pārdošanas, pašvaldības sociālais dienests vienu reizi kalendāra gadā trīs kalendāra mēnešus neņem vērā ienākumus līdz valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēram no šā ienākuma personai darbspējīgā vecumā, kura uzsākusi gūt ienākumus." (no 01.01.2017. valstī noteiktā minimālā mēneša darba algas apmērs ir EUR 380).

Notika pirmais saimnieču saiets ”Gords, vēl gordoks”

edienu degisteshana517. martā zālē pulcējās pagasta aktīvākās saimnieces. Tas bija pirmais saimnieču saiets ”Gords, vēl gordoks” veltīts Jāzepa dienai. Katrai saimniecei vajadzēja izpildīt mājas darbu- sagatavot un noformēt ēdienu par tēmu- Gavēņa ēdiens. Astoņas saimnieces čakli un ar izdomu veica šo uzdevumu. Ēdieni bija garšīgi, dažādi, gatavoti ar mīlestību un fantāzijas piedevu.
Saimniece Valentīna Catlakša piedāvāja salātus Olivje, un pīrādziņus Kāpostiņš, Stanislava Stikute pasniedza Marinētas bietes, Lilita Urža – Sudraba kartupeļus ar burkānu salātiem, Ingrīda Ciganska uzmeistaroja ruleti – Gavēnis klāt, Ludmila Vasarāja- Gavēņa Vinegrets, Lidija Ivenkova sarūpēja Asorti- garšas kārpiņām,
Lūcija Spriņģe sacepa Ābolu –ķirbju smalkmaizīti, Vilhelmīne Draule galdā lika karstu Dārzeņu sautējumu.
Novērtējot ēdienus pēc noformējuma, garšas īpatnībām un atbilstības tēmai, žūrija vienojās par 1. vietas piešķiršanu V.Catlakšai (Olivje), 2.vietas piešķiršanu – I.Ciganskai (Gavēnis klāt) un 3. vietas piešķiršanu – V. Draulei (Dārzeņu sautējums).
Vēl tika piešķirta “Skatītāju un garšotāju simpātijas” balva- L.Spriņģei (Ābolu –ķirbju smalkmaizīte).

Roku darbu darinājumi – pagasta zālē.

Izsatde1Gandrīz katram cilvēkam ir kāds vaļasprieks jeb hobijs. Tas var būt gan praktisks, gan pilnīgi nepraktisks, nopietns un smieklīgs, dārgs vai lēts. Bet galu galā katrs vaļasprieks sniedz gandarījumu un ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids. Izrādās, hobiji ir tikpat daudzveidīgi cik katrs no mums. Piemēram: copēšana, medības, datorspēles, gleznošana, lasīšana, fotografēšana, kolekcionēšana, modelēšana, rokdarbi, dārzs, sēņošana utt. Tie cilvēkam var būt neatkarīgi no tā, vai cilvēks strādā algotu darbu vai ir pelnītā atpūtā- pensijā.
Galvenais jau ir darbotiesgribēšana, ieinteresētība – tā atzīst Nadežda un Jāzeps Laizāni. Viņiem vaļasprieki ir pat vairāki: Nadeždas rokās uzplaukst jebkurš zieds no papīra, sakārtojas domas un prāts veidojoties mandalām, acis priecē adīti un tamborēti draiskulīgi dzīvnieciņi. Viņai ir simtiem ideju mīļu un vienreizēju dāvaniņu iesaiņojumam saviem tuviniekiem jebkuros svētkos. Toties Jāzeps pārsteidz ar saviem orgināliem un praktiskiem darbiem- groziem un groziņiem.
Nāc un apskaties!