Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Noslēdzies projekts “Lūznavas muižas kompleksa ēku revitalizācija”

DSC 0016Noslēdzies Lūznavas muižas apbūves teritorijā esošās ēkas – šķūņa, atjaunošanas projekts. Šķūna atjaunošanas darbi tika uzsākti 2016. gada rudenī, gadumijai tuvojoties, tas tika pabeigts un nodots ekspluatācijā.
Atjaunotais šķūnis būs jauna vieta sabiedrisko pakalpojumu un kultūras notikumu īstenošanai – ēku būs iespējams izmantot kā vasaras kino zāli, piknika, radošo meistardarbnīcu, izstāžu, izglītojošu aktivitāšu, koncertu un citu notikumu norises vietu. Šķūņa atjaunošana būs netradicionāls, bet saturiski papildinošs muižas kompleksa teritorijas attīstības papildinātājs un veicinātājs, ļaujot izmantot ne tikai kompleksa kungu māju, bet arī citas ēkas. Projektā iegādātais aprīkojums (projketors, sēžamie pufi un galds ar diviem beņķiem) jau šobrīd paredz iespēju jaunajā objektā organizēt kino seansus, meistarklases, koncertus, lekcijas un citas aktivitātes.

Lūznavas profesionālās vidusskolas teritorijā tiks izveidota Nacionālo bruņoto spēku militārā bāze.

Lzunavas ZemessardzeNacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē Lūznavā tiks dislocēta Latgalē pirmā profesionālā dienesta karavīru vienība.
Izglītības ministrija nodot Valsts nekustamā īpašuma “Lūznavas profesionālā vidusskola” zemes vienības un būves bezatlīdzības lietošanā un apsaimniekošanai Aizsardzības ministrijai, Nacionālo bruņoto spēku militārās attīstības infrastruktūras attīstības nodrošināšanai.
Vienības un infrastruktūras attīstība paredzēta no 2018. līdz 2023. gadam.
Teritorijā tiks izvietots: sporta komplekss, garnizona dienesta viesnīca/ dzīvokļi, ēdnīca, mācību korpuss, administratīvās telpas, kā arī telpas Valsts aizsardzības mācības vajadzībām.
Pienesumi pašvaldībai un iedzīvotājiem:
- Skolas komleksam ir atrasts pielietojums, ēkas nestāvēs tukšas, bet tiks apsaimniekotas;
- Valsts aizsardzības mācības stundas;
- Tiks radītas jaunas darba vietas;
- Iedzīvotāju skaita pieaugums;
- Sociālās un ekonomiskās situācijas uzlabošanās.


 

Aicinām Lūznavas pagasta iedzīvotājus uz iedzīvotāju KOPSAPULCI

2017.gada 27.decembrī plkst.17.00 pārvaldes zālē Lūznavas pagasta iedzīvotāji tiek aicināti uz IEDZĪVOTĀJU KOPSAPULCI! Zemessardzes pārstāvji iepazīstinās visus klātesošus ar aktualitātēm Lūznavā!

Mērķis-informēt Lūznavas iedzīvotājus par to, ka tukšās bijušā Lūznavas tehnikuma ēkas savā rīcībā pārņems Latvijas Republikas Zemessardze.
Pašvaldības galvenais vēstījums iedzīvotājiem pozitīvs - beidzot ir atrasts risinājums, lai ēkas, kas varētu kļūt par graustiem, tiks apsaimniekotas, un pašvaldība ir priecīga, ka ēkas tiks apdzīvotas, šeit būs jaunas ģimenes, bērni, kas apmeklēs bērnudārzu.

Rēzeknes novada iedzīvotāju aptauja!

Aptauja zinojumsCienījamais Rēzeknes novada iedzīvotāj!
     Lai plānotu turpmāko novada attīstību un apzinātu jomas, kuras nepieciešams attīstīt, Rēzeknes novada pašvaldība līdz 2018. gada 1.februārim organizē iedzīvotāju aptauju, aicinot ikvienu Rēzeknes novada iedzīvotāju izteikt savu viedokli par aizvadīto gadu un sniegt priekšlikumus pašvaldības darba pilnveidošanai turpmāk. Aptauja ir anonīma un tās rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Iegūtie dati tiks izmantoti pašvaldības darbības izvērtēšanā, kā arī ar novada attīstību saistīto lēmumu pieņemšanā un ziņojumu sagatavošanā.
     Anketu ir iespējams aizpildīt elektroniski sekojošā saitē: http://ej.uz/h3e6


     Aptaujas rezultātu apkopojums tiks publicēts Rēzeknes novada pašvaldības mājas lapā www.rezeknesnovads.lv un Rēzeknes novada pašvaldības bezmaksas informatīvajā izdevumā „Rēzeknes Novada Ziņas”.