Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Atklās Nacionālo bruņoto spēku bāzi Lūznavā

2NBS018.gada 31.maijā plkst.15.00 Rēzeknes novada Lūznavā ieradīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, lai svinīgā ceremonijā atklātu Nacionālo bruņoto spēku militāro bāzi, kas tiks izveidota slēgtajā Lūznavas profesionālajā vidusskolā.
Pasākumā piedalīsies arī Zemessardzes komandiera pienākumu izpildītājs pulkvedis Ervīns Kopeika, Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvedis Māris Simsons, bataljonu komandieri, Valsts policijas un Valsts robežsardzes pārstāvji, kā arī Rēzeknes novada domes un Lūznavas pagasta pārvaldes pārstāvji.
Svinīgajā ceremonijā Aizsardzības ministrija pārņems “Lūznavas profesionālās vidusskolas” zemes vienības un būves.
Tāpat ceremonijas laikā 36.bataljona komandieris majors Oskars Omuļs saņems vienības karogu.
Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies Zemessardzes orķestris.
Pēc pasākuma aizsardzības ministrs un Nacionālo bruņoto spēku komandieris tiksies ar vietējiem iedzīvotājiem.

Tiks slēgts autoceļš "Lūznava - Veczosna".

SatiksmeRēzeknes novada pašvaldība informē, ka sakarā ar pašvaldības autoceļa Nr.6817 “Lūznava-Veczosna” pārbūves darbiem, kurus veic ceļu būves firma SIA “Binders”, no 30.05.2018 - 01.06.2018 laika posmā no plkst.8:30 līdz plkst.16:30 tiks slēgts autoceļš "Lūznava - Veczosna".

01.06. Baznīcu nakts 2018 Lūznavas muižā un kapelā

baznicu naktsLūznavas muiža nu jau trešo reizi aicinās uz kultūras notikuma “Baznīcu nakts” norisi, ļaujot apmeklētājiem iepazīt arī muižā esošo kapelu, piedalīties diskusijā, noklausīties koncertu un apmeklēt svētku dievkalpojumu.
Notikuma programma:
Plkst.17.00 - Diskusija "Sociālās lomas ģimenē: tradicionālais un mainīgais", diskusiju vada Angelika Juško-Štekele, piedalās Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes prāvests Andris Ševels un Rēzeknes Jēzus Sirds draudzes vikārs Filipenoks Vitālijs,
Plkst.19.00 - Cēsu Baptistu draudzes zvanu ansambļa "Soli Deo Gloria" koncertu.
Plkst.20.00. Pēc koncerta svētku dievkalpojums.

Par sadzīves atkritumiem Lūznavas pagastā!

Lūznavas pagasta pārvalde atgādina, ka joprojām ir spēkā Rēzeknes novada pašvaldības 2010.gada 19.augusta saistošie noteikumi Nr.38 „Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rēzeknes novadā”„Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rēzeknes novadā” kuri nosaka sadzīves atkritumu radītāja pienākumus un atbildību, proti, (13.punkts) „Ikviens Rēzeknes novada nekustamā īpašuma īpašnieks, valdītājs vai lietotājs, kā arī dzīvojamo māju apsaimniekotājs ir uzskatāms par atkritumu radītāju novada teritorijā un ir atbildīgs par līgumu noslēgšanu ar atkritumu apsaimniekotāju.”
(14.punkts) „Atkritumu radītājs ir atbildīgs par sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu no tā īpašumā, valdījumā vai lietojumā esošās teritorijas. Atkritumu radītāja pienākumi ir:
14.1. iekļauties novada vienotā atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, noslēdzot līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju;
14.2. nodrošināt sadzīves atkritumu savākšanu no tā īpašumā, valdījumā vai lietojumā esošās teritorijas un iesaistīties pašvaldības atkritumu apsaimniekošanas pasākumu īstenošanā atbilstoši saistošo noteikumu prasībām.”