Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Iedzīvotāju ievērībai

Latgalē notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes mācības

No 18. līdz 21. martam Latvijas dienvidaustrumos notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes paaugstinātas kaujas gatavības militārās mācības, kuru laikā visi seši brigādes bataljoni pilnveidos spējas veikt vienību apgādi.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācībās uzdevumu veikšanai karavīri un zemessargi ar militārajām kravas transporta automašīnām pārvietosies pa koplietošanas ceļiem. Iespējami īslaicīgi transporta satiksmes traucējumi. Mācību laikā netiks izmantota nekāda veida munīcija, un zemessargi veiks uzdevumus ar īpašniekiem iepriekš saskaņotās teritorijās. Pēc mācībām izmantotā teritorija nepieciešamības gadījumā tiks sakopta.

Zemessardze aicina iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru pārvietošanos, un ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.

Par Zemessardzi

Dienests Zemessardzē ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā apgūt militārās pamatiemaņas, noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, kā arī paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās visā Latvijā un ārzemēs.

Zemessardzē nešķiro pēc dzimuma, tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar Zemessardzei atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzes 3.Latgales brigādei, zvaniet uz 1811, spiediet ciparu “3” vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni: Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā un Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē, kā arī Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī. Papildus informācija tīmekļvietnē  www.esizemessargs.lv

Informāciju sagatavojusi:

Zemessardzes 3. Latgales brigādes

Informācijas daļa

Tālrunis: 26192444

e-pasts: Erika.Bondarenko@mil.lv