Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Dejotājus aicina pieteikties starptautiskam laikmetīgās dejas festivālam Lūznavas muižā

muza logo black correctvides deja

Augusta sākumā notiks Septītais Starptautiskais Laikmetīgās dejas festivāls “VIDES DEJA”, kura norises vieta šogad būs Lūznavas muižas parks. Katru gadu festivāls meklē savdabīgas spēles vietas, deju apvienojot ar citiem mākslas žanriem. Līdz 14. februārim festivāls aicina pieteikties profesionālus dejotājus un dejas entuziastus dalībai šī gada “VIDES DEJA” notikumā.
Laikmetīgās dejas festivāls „VIDES DEJA” ir starptautisks projekts, kurā piedalās profesionāli mākslinieki, kultūras un dejas pasniedzēji. Festivāla mērķis ir popularizēt laikmetīgās dejas mākslu un tās sadarbību ar citiem mākslas žanriem, attīstīt projektu kā regulāru kultūras un mākslas notikumu dažādās Latvijas vietās un vidēs, kā arī veicināt kultūras un mākslas daudzveidību un aktivitāti Latvijas reģionos. Ik gadu festivāla programmā tiek piedāvāta plaša programma: vides dejas performances, meistarklases, laikmetīgās dejas izrādes, lekcijas, semināri par dejas kritiku un dejas filmu vakari.

Laikmetīgā deja nav sveša arī Lūznavas muižas un parka apmeklētājiem, jo 2016. gadā kā īpašus dejas notikumus Lūznavā varēja piedzīvot vides, dejas, gaismu un mūzikas uzvedumu “MŪZdienas”, bet pirmajā Mākslas piknikā pērnā gada vasarā ļauties arī vairāku laikmetīgās dejas izrāžu piedzīvošanai. Viens no laikmetīgās dejas izpausmes veidiem ir vides deja, kur horeogrāfija tiek piemērota konkrētai vietai, apkaimei, objektam, tādēļ Lūznavas muiža un tās parks ar savu dažādību festivālā “VIDES DEJA” ļaus piedzīvot aizraujošu dejas pasākumu.
Dalībai projektā profesionālie dejotāji un dejas entuziasti aicināti pieteikties līdz 14. februārim, nosūtot īsu pieredzes un motivācijas vēstuli uz e-pastu starswell7@gmail.com.
Plāšāk par Starptautisko Laikmetīgās dejas festivālu “VIDES DEJA” http://www.videsdeja.lv/

Lūznavas muiža
Pils iela 8, Lūznava, Rēzeknes novads
+371 29390701; muiza@luznava.lv
facebook.com/luznavasmuiza
luznavasmuiza.lv