Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Stārķa ziņas

Starkja zinjasKā balta puķe bērns ir uzziedējis,

Lai kādreiz dzīvē spētu tālāk iet;

No nedienām, no salta dzīves

vēja- Šo mazo dvēselīti sargājiet!

Šogad janvārī –1991. gada barikāžu aizstāvju piemiņas 26. gadskārta

Barikades2

...tumsā un salā
uguni kūra
baltas bērza pagales
spožas sveķu šķilas
cilvēki nāca, ugunī krāva ...

Ielūkosimies nedaudz vēsturē.
1990.gada 4. maijā Latvija bija atguvusi neatkarību no PSRS, taču asiņainie notikumi Lietuvā
(PSRS karaspēks uzbrūk Viļņas Televīzijas torņa aizstāvjiem, bojā iet 13 cilvēki) liecina, ka šī neatkarība ir trausla un apdraudēta. Latvijas Tautas frontes vadītāji aicina Latvijas iedzīvotājus pulcēties galvaspilsētā, lai izteiktu savu atbalstu lietuviešiem un paustu gatavību turpināt uzsākto valsts neatkarības atjaunošanas ceļu. Daugavas krastmalā 13. janvārī pulcējas ap 500 000 cilvēku; daudzi pēc tam iesaistās barikāžu veidošanā un aizstāvēšanā, lai nepieļautu tikko atgūtās brīvības zudību.

Aktivitātes brīvā laika pavadīšnas telpā

Pelmenu tapshanaJau vairāk nekā gadu Lūznavas pagasta seniori pulcējas kopā, lai atpūstos no ikdienas darbiem, izrunātu savus piedzīvojumus un vienkārši, lai pabūtu kopā. Dalībniekus interesē rokdarbi- adīšana, tamborēšana, izšūšana, darbs ar papīru kolekcionēšana un “ātrās” ēdienu receptes.
Pulcēšanās parasti notiek Brīvā laika pavadīšnas iespēju telpās ”Gudru ņēmu padomiņu” vai pagasta zālē. Kopā sanākšanas reizēs ir stāstītas anekdotes, pārrunātas izlasītās grāmatas, izmēģināti rokdarbi gan no žurnālu paraugiem, gan pieredzē labprāt dalās vietējās rokdarbnieces.Tā radušās atklātnes Latvijas svētkos, dāvanu iesaiņojumi Ziemassvētkos, paklājiņi no lupatiņām u.c. Darbošanās parasti noslēdzas ar kāda ēdiena kopīgu gatavošanu un degustēšanu pie tējas tases.

 

 

 

 

Pamēģiniet aizbraukt uz Veczosnu!

zosnaPamēģiniet aizbraukt uz Veczosnu! Tāds raksts bija publicēts šī gada 12. janvārī „Rēzeknes Vēstīs”.
Veczosnas „iedzīvotāji” izsaka neapmierinātību par ceļa Lūznava – Veczosna stāvokli un pagasta pārvaldnieka darbu attiecībā uz augstāk minētā ceļa uzturēšanu.

Ceļam Lūznava – Veczosna ir augsta autotransporta kustības intensitāte. Vasaras periodā tā pārsniedz 300 transporta un citu mehānisko līdzekļu vienības diennaktī.

Ceļa uzturēšanas kvalitāti ļoti ietekmē laika apstākļi, tas ir, ilgstošs bez lietus sauss periods vai ilgstošas lietavas. Vienā un otrā gadījumā ceļu nevar greiderēt, bet tajā pašā laikā transporta kustības dēļ ceļš paliek pamatīgi izdangāts.

Neskatoties uz augstāk minētiem apstākļiem, 2016. gadā ceļa Lūznava – Veczosna uzturēšanas nolūkos tika veikti darbi, kurus pildīja Lūznavas pagasta pārvaldes darbinieki, AS „Valsts ceļu uzturētājs”, SIA „Ceļi un tilti” un SIA „Liska”.

Lūznavā - tautas deju kolektīvs !

dejukolektivsAizgājušā gada decembrī Lūznavā sāka darboties Lūznavas tautas deju kolektīvs. Tas ir izveidojies, pateicoties uzņēmīgajai Sandrai Kļaviņai, kurai radās šī ideja un tā veiksmīgi tika realizēta. Lūznavas tautas deju kolektīvā dejo gan pašu ļaudis, gan dejotāji no Rēzeknes un Maltas. Priecē tas, ka katru otrdienu pēc 18.00 Lūznavas pagasta ēkā uz mēģinājumu ierodas kupls dejotāju skaits. Tautas deju kolektīvā valda pozitīva atmosfēra un kopības sajūta. Deju kolektīva dalībnieki ir ļoti azartiski, jo mēģinājumu laikā spēj izdejot ne tikai tautas deju soļus, bet arī hip- hop ritmus. Dejotāji prot pieņemt izaicinājumus, jo, dejojot tikai nepilnu mēnesi, piedalījās tautas deju kolektīvu “Sadancī” Viļānos. Par uzdrīkstēšanos - visiem dejotājiem milzīga pateicība!