Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Par ceļu tīrīšanu Lūznavas pagastā

Biežās laika apstākļu maiņas dēļ ceļu tīrīšanas darbi iespējams netiek pamanīti, bet Lūznavas pagasta pārvalde aktīvi strādā un tīra piesnigušos ceļus un uztur tos, kas reģistrēti autoceļu reģistrā, atbilstoši uzturēšanas klases prasībām. Lūdzam būt iecietīgiem un saprotošiem!
Servitūta ceļi un jauktā statusa kopīpašumi ir teju katrā pagastā. Lūznavas pagasta pārvalde drīkst tīrīt tikai pašvaldības autoceļus un nevar atļauties tīrīt servitūta ceļus, jo tie ir privātīpašumi. Valsts ieņēmumu dienests un Valsts kontrole sodīs pagasta pārvaldi, ja ceļu uzturēšanā parādīsies lieki kilometri, kas nobraukti, tīrot servitūta ceļus, vai jauktā statusa kopīpašumus.
Lūznavas pagasta pārvaldes traktortehnika iegādāta par autoceļu fonda līdzekļiem, līdz ar to, arī pakalpojumus (tīrīt piesnigušus servitūta ceļus, vai appļaut servitūta ceļa malas utt.) iedzīvotājiem sniegt nedrīkstam, jo ceļu fonda līdzekļi ir iezīmēti speciālam mērķim (pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai), tas ir traktora un lāpstas iegādei. Ja tas tiks darīts un to konstatēs kontrolējošās institūcijas (LR Satiksmes ministrija, VAS "Latvijas valsts ceļi" vai Valsts kontrole), pagasta pārvaldei būs jāatjauno iztērētie līdzekļi autoceļu fondā no pamatbudžeta. Respektīvi tas tiks uzskatīts par pārkāpumu.
Mājas robežu plāni ir publiski pieejami Valsts datu bāzēs (www.kadastrs.lv). Savukārt, katra īpašnieka domājamā daļa ir noteikta Zemesgrāmatas aktā vai apliecībā, arī Pirkuma līgumā. Īpašniekam vai viņa ģimenes loceklim tikai jāapskata savi dokumenti un kopīpašuma daļu daudzdzīvokļu mājā reāli nevar atdalīt, cik ļoti arī gribētos. 

Ja vēlaties, lai servitūta ceļš, vai daudzdzīvokļu mājas pagalms, jeb jauktā statusa kopīpašums būtu iztīrīts no sniega, tad Jums jāgriežas pie kāda, kas šos pakalpojumu par maksu varētu Jums sniegt.