Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Piešķirts Valsts kultūrkapitāla fonda atbalsts Lūznavas muižas interjera priekšmetu restaurācijai un koncertnotikumu bagātināšanai un dažādošanai.

Projekta “Lūznavas muižas vēsturisko interjera priekšmetu restaurācija” (Nr.2017-3-KMA051-P) mērķis ir nodrošināt Lūznavas muižas kultūrvēstures mantojuma saglabāšanu nākamajām paaudzēm, kvalitatīvi restaurējot stāvspoguļi jūgendstila formās (Latvija, 20. gs. sākums), tādējādi saglabājot vienu no nedaudzajiem muižas mantojumā palikušajiem vēsturiskajiem muižas interjera priekšmetiem.
Pirmā pasaules kara un 1917. – 1919.gada padomju varas laika notikumu kontekstā, Lūznavas muižas interjera priekšmeti tika izvesti vai izpostīti. Šobrīd muižas interjera priekšmeti, kuri saņemti mantojumā no pagātnes, aprobežojas ar trim 20.gs. sākuma autentiskiem priekšmetiem: 2 stāvspoguļiem un drēbju pakaramo, kā arī 2015.gadā muižas interjers ir papildināts ar J.Kalniņa darbnīcā restaurētu Kārļa Šrēdera flīģeli un restaurētu jūgendstila spoguli. 2018.gadā tiks uzsākta viena spoguļa restaurācija, kas tiks realizēta sadarbībā ar Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Koka izstrādājumu dizaina un restaurācijas nodaļas studentiem, nodaļas vadītāja Andra Anspoka vadībā . Pēc spoguļa restaurācijas, oriģinālo muižas interjera priekšmetu izstādīt sabiedrība apskatei, kā arī projekts veicinās jauniešu izpratni par reālajiem kultūras procesiem un nodrošinās praktisko zināšanu un prasmju nodošanu un apgūšanu restauratora arodā. (VKKF finansiāls atbalsts 1200,00 eur).

VKKF logo MLProjekta “Kamermūzikas cikls “Pasaules mūzika un latgaliešu dzeja”” (Nr.2017-3-MDM057-P) ideja ir turpināt veidot kvalitatīvu, augstvērtīgu, īpaši Latgalei veidotu koncertu piedāvājumu gada griezumā, kā arī nodrošināt Latgalei profesionālās mūzikas pieejamību. Tas ir divu mākslas nozaru sintēzes projekts – ar latgaliskā rakstura kolorītu, atšķirīgs no klasiskā kamermūzikas formāta, bet spilgtināts krāsās un emocijās, apvienojot divas radošās daiļrades, kuru programmā savīsies ansambļa “Brokastis četratā” spēlētā pasaules mūzika klasiska džeza apdarē un latgaliešu literāta Raibuo dzeja.
Koncerts paredzēts 2018.gada 10. februārī pkslt.15.00 Lūznavas muižas Sarkanajā zālē. (VKKF finansiāls atbalsts 1500,00 eur).

Inga Drele
Projektu vadītāja