Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Sociālais dienests informē

Sociālais dienests informē, ka no 09.02.2017. stājās spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā: 5 pantā papildināts, ka ģimenes valsts pabalsts neuzskatīts par ienākumiem. Tas nozīmē, ka sociālais darbinieks, izvērtējot ģimenes materiālo stāvokli, kura pieprasa trūcīgās ģimenes statusu un pašvaldības sociālus palīdzības pabalstus, neņems vērā ģimenes pabalstus (par pirmo bērnu ģimenē 11,38 euro; par otro bērnu 22,76 euro par trešo bērnu 34,14 euro; par ceturto un nākamajiem bērniem 50,07 euro).
37 pantā 3.1 daļā papildināts: "Ja trūcīgas ģimenes (personas) materiālais stāvoklis uzlabojies un tās ienākumi palielinājušies uz darba attiecību pamata vai no saimnieciskās darbības, izņemot autoratlīdzību, ienākumus no nekustamā īpašuma un ienākumus no metāllūžņu pārdošanas, pašvaldības sociālais dienests vienu reizi kalendāra gadā trīs kalendāra mēnešus neņem vērā ienākumus līdz valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēram no šā ienākuma personai darbspējīgā vecumā, kura uzsākusi gūt ienākumus." (no 01.01.2017. valstī noteiktā minimālā mēneša darba algas apmērs ir EUR 380).

„Grozījumi Rēzeknes novada pašvaldības 2015.gada 4.jūnija saistošajos noteikumos Nr.54 “ Par sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novadā”. Stājās spēkā 2017.gada 17.februārī.

Pabalsts nozīmīgā dzīves jubilejā.
Pabalsts nozīmīgā dzīves jubilejā tiek piešķirts pamatojoties uz personas iesniegumu:
1. 90 gadu jubilejā EUR 90,00 (deviņdesmit euro, 00 centi) apmērā;
2. 95 gadu jubilejā EUR 95,00 (deviņdesmit pieci euro, 00 centi) apmērā;
3. 100 gadu jubilejā tiek piešķirts EUR 100 (viens simts euro, 00 centi) apmērā;
4. 105 gadu jubilejā EUR 105,00 (viens simts pieci euro, 00 centi) apmērā.
Pabalstu piešķir jubilāriem, kuriem jubilejas ir pēc 2017.gada 17.februārā, jo tad stājas spēkā grozījumi Rēzeknes novada pašvaldības 2015.gada 4.jūnija saistošajos noteikumos Nr.54 Par sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novadā.

Dzīvokļa pabalsts.
Dzīvokļa (mājokļa) pabalsta daļu kurināmā iegādei EUR 120,00 (viens simts divdesmit euro, 00 centi), izmaksā pabalsta pieprasītājam vienu reizi kalendārajā gadā. Tiesības saņemt ir:
1. Trūcīgai ģimenei (personai) (ienākumi uz katru ģimenes locekli nepārsniedz 128,06 euro mēnēsī).
2. 1 (pirmās), 2. (otrās) un 3. (trešās) grupas invalīdam, kuram saskaņā ar Civillikumu nav likumīgu apgādnieku, kurš mājsaimniecībā dzīvo viens un kura mēneša ienākumi nepārsniedz 50 % no valstī noteiktās minimālās algas (190,00 euro).
3. Vientuļam pensionāram, kuram saskaņā ar Civillikumu nav likumīgu apgādnieku, mājsaimniecībā dzīvo viens un kura mēneša ienākumi nepārsniedz 50 % no valstī noteiktās minimālās algas(190,00 euro).
4. Maznodrošinātai ģimenei (personai) (ienākumi uz katru ģimenes locekli nepārsniedz 170,00 euro mēnesī).

Pabalsts veselības aprūpei.
1. Trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, vientuļiem pensionāriem, vientuļiem 1. (pirmās), 2. (otrās) un 3. (trešās) grupas invalīdiem, kuriem saskaņā ar Civillikumu nav likumīgu apgādnieku, kuri mājsaimniecībā dzīvo vieni un kuru mēneša ienākumi nepārsniedz 50 % no valstī noteiktās minimālās algas par ārstnieciskajām manipulācijām, nepieciešamajām operācijām, stacionāru, ārstniecisko rehabilitāciju reizi kalendārajā gadā ne vairāk kā 75 % no valstī noteiktās minimālās algas (EUR 285).
2. Trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm rehabilitācijas pasākumiem bērniem reizi kalendārajā gadā ne vairāk kā 75 % no valstī noteiktās minimālās algas (EUR 285).
3. Politiski represētām personām, Afganistānas kara veterāniem un otrā pasaules kara dalībniekiem 50,00 euro gadā.

Lai saņemtu pabalstu veselības aprūpei, politiski represētām personām, Afganistānas kara veterāniem un otrā pasaules kara dalībniekiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums un statusu apliecinoši dokumenti, bet trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm (personām), vientuļiem pensionāriem, vientuļiem 1. (pirmās), 2. (otrās) un 3. (trešās) grupas invalīdiem, kuriem norādīta procedūru saņemšanas nepieciešamība, finanšu dokumentu (čeki, kvītis, rēķini ar rekvizītiem) kopijas, kas pierāda pieprasītāja izdevumus par medicīnisko aprūpi, veiktajām operācijām, ārstnieciskajām manipulācijām u.c. ar veselības aprūpi saistītajiem izdevumiem.
Pabalstu veselības aprūpei piešķir personām kurām ārstnieciskās manipulācijas, operācijas stacionāra, ārstnieciskā rehabilitācija bijusi pēc 2017.gada 17.februārā, kad bija stājušies spēkā grozījumi Rēzeknes novada pašvaldības 2015.gada 4.jūnija saistošajos noteikumos Nr.54 “”Par sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novadā”.

Apbedīšanas pabalsts.
Tiesības saņemt apbedīšanas pabalstu ir personai, kura apņēmusies veikt mirušās personas apbedīšanu, ja mirušās personas pēdējā dzīvesvieta bija deklarēta Rēzeknes novada administratīvajā teritorijā un par kuru no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (turpmāk VSAA) netiek saņemts Valsts sociālo pabalstu likumā noteiktais apbedīšanas pabalsts un saskaņā ar Civillikumu nav likumīgu apgādnieku vai likumīgie apgādnieki ir trūcīgas personas. Apbedīšanas pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs ir EUR 250,00 (divi simti piecdesmit euro, 00 centi).

Velga Strode
Lūznavas pagasta pārvaldes sociālā darbiniece