Laipni lūdzam Lūznavas pagastā !!!

Notika pirmais saimnieču saiets ”Gords, vēl gordoks”

edienu degisteshana517. martā zālē pulcējās pagasta aktīvākās saimnieces. Tas bija pirmais saimnieču saiets ”Gords, vēl gordoks” veltīts Jāzepa dienai. Katrai saimniecei vajadzēja izpildīt mājas darbu- sagatavot un noformēt ēdienu par tēmu- Gavēņa ēdiens. Astoņas saimnieces čakli un ar izdomu veica šo uzdevumu. Ēdieni bija garšīgi, dažādi, gatavoti ar mīlestību un fantāzijas piedevu.
Saimniece Valentīna Catlakša piedāvāja salātus Olivje, un pīrādziņus Kāpostiņš, Stanislava Stikute pasniedza Marinētas bietes, Lilita Urža – Sudraba kartupeļus ar burkānu salātiem, Ingrīda Ciganska uzmeistaroja ruleti – Gavēnis klāt, Ludmila Vasarāja- Gavēņa Vinegrets, Lidija Ivenkova sarūpēja Asorti- garšas kārpiņām,
Lūcija Spriņģe sacepa Ābolu –ķirbju smalkmaizīti, Vilhelmīne Draule galdā lika karstu Dārzeņu sautējumu.
Novērtējot ēdienus pēc noformējuma, garšas īpatnībām un atbilstības tēmai, žūrija vienojās par 1. vietas piešķiršanu V.Catlakšai (Olivje), 2.vietas piešķiršanu – I.Ciganskai (Gavēnis klāt) un 3. vietas piešķiršanu – V. Draulei (Dārzeņu sautējums).
Vēl tika piešķirta “Skatītāju un garšotāju simpātijas” balva- L.Spriņģei (Ābolu –ķirbju smalkmaizīte).

Pasākuma laikā tika minētas mīklas, runāti sakāmvārdi un parunas par saimniecēm un ēdieniem. Beigās 4 čaklākās saimnieces piedalījās konkursā par ātrāko rosola gatavotāju. Tas bija visjautrākais un aktīvākais piedzīvojums!
Liels paldies saimniecēm par atsaucību un piedalīšanos!
Pārējiem par atbalstu un kopābūšanu!

edienu degisteshana

Ēdienus degustē žūrija                                

edienu degisteshana2

kkkkKatra saimniece saņēma pateicību par piedalīšanos

 

edienu degisteshana3

Balvu saņem 1. Vietas ieguvēja V.Catlakša              

edienu degisteshana4

Skatītāju un garšotāju simpātijas īpašniece L.Spriņģe

Marija Gudele